Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 07:43 - Откога стана модерно да не ти пука?
Автор: detenalunata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
0



Наслушах се на съвета "да не ти пука", който чувам всеки път когато видя нещо нередно и се ядосам. На пътя автомобил умишлено засича друг автомобил и ..."да не ти пука". Или шофьора му си отваря вратата, изхвърля фасовете и пепелта от пепелника на земята и..."да не ти пука". Някой не си върши работата по начина по който трябва да я свърши, претупва я, после се държи нагло сякаш е в реда на нещата да постъпва така и ..."да не ти пука".
Служител иска подкуп в почти прав текст... майка нехае за грозното поведение на детето си и обвинява за това образователната система... работодател се държи с работниците си като с роби... политик говори глупости в национален ефир... плащаме за храни-отрови... монополистите намират деликатна терминология, за да ни вземат парите от джоба за нереални услуги и... "да не ти пука".
Знаете ли, искам да ми пука. Искам да се впечатлявам. Да се кося. Да ме интересува. И ще го правя докато имам нерви за опъване, очи с които да виждам, уши с които да чувам и най-вече мозък в главата си, за да осъзная, че факта, че половината от населението постъпва неправилно, не го приравнява на "нормално и правилно".
Правилно е да си свършиш работата. Не защото ще получиш подкуп, а защото така трябва. Правилно е да си възпитаваш детето. Чист мързел е да разчиташ това да свърши училището, баба му или телевизията. Правилно е когато сбъркаш да поправиш грешката си, а не да се държиш така сякаш поведението ти е в реда на нещата. Правилно е да си честен и да държиш на думата си. Правилно е да поемеш отговорност за действията и бездействието си. Правилно е всичко, което е различно от неправилно, което допускаш да направиш като компромис със собствената си ценностна система само защото обществото масово постъпва така.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: detenalunata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 35010
Постинги: 22
Коментари: 14
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930